Låna under en kort tid med hjälp av ett korttidslån

Korttidslån

I behov av ett korttidslån? Om du behöver låna pengar under en kortare period, till exempel 30, 60 eller till och med 90 dagar kan ett korttidslån vara precis det du behöver. Dessa populära lån kallas även för snabblån. Ofta är det frågan om mindre belopp och det är inte alls ovanligt att man får in pengarna på kontot redan samma dag som man fyllt i ansökan.

Långivare som erbjuder korttidslån

Utbudet av långivare som erbjuder korttidslån är mycket stort. Detta betyder att möjligheterna är goda att du kommer att kunna hitta ett korttidslån som passar just din situation. Hos flera av långivarna vi listat här nedan är du välkommen att ansöka även om du sedan tidigare skulle råka ha en betalningsanmärkning.

Bästa korttidslånet

Var hittar jag det bästa korttidslånet? Många är av åsikten att Credway idag har det absolut bästa korttidslånet. Att fylla i en låneansökan hos Credway tar sällan mer än 2 minuter och man får besked smidigt direkt på skärmen. Ingen UC tas i samband med låneansökan, vilket är mycket uppskattat hos alla som vill behålla sin kreditvärdighet (det är bra att känna till att flera UC-förfrågningar under en kort tidsperiod kan leda till sämre kreditvärdighet).

Hitta bästa korttidslånet hos Credway

Det kanske mest positiva med Credway är att låntagare endast betalar 2,17% i månadsränta. Om du inte skulle vara helt övertygad om att detta idag är en av marknadens lägsta låneräntor för korttidslån så erbjuder Credway även en prisgaranti.

Denna prisgaranti går kortfattat ut på att om du skulle hitta ett lån på belopp mellan 1000-30000 kr som är billigare än Credways lån, så kommer Credway inte bara att matcha priset, utan även erbjuda låntagaren ett pris som är 10% lägre (kolla alltid Credways hemsida för aktuella villkor för prisgarantin).

När är det viktigt att undvika korttidslån?

Den effektiva årsräntan på ett korttidslån är klart högre än på t.ex privatlån utan säkerhet (eller blancolån som det ibland också kallas). Därför är det viktigt att alltid tänka på ett korttidslån som en tillfällig lösning. Detta lån är med andra ord inte en bra lösning om du idag har problem med ekonomin och inte är helt säker på att du kommer kunna återbetala hela det lånade beloppet inom ett par månader.

Korttidslån utan UC

Flera av långivarna som erbjuder korttidslån tar ingen UC i samband med ansökan, vilket de allra flesta tycker är någonting positivt. Att dra på sig många UC-förfrågningar, särskilt under en mycket kort tidsperiod, påverkar kreditvärdigheten negativt och är något man ska försöka undvika.

Det brukar finnas en stor mängd anledningar till varför så många människor idag är intresserade av lån utan UC. Det kanske mest vanliga är att man vid ett senare skede ska ansöka om ett lån där låneräntan sätts individuellt utifrån vad kreditupplysningen visar. Då är det ofta en riktigt bra fördel om man de senaste 12 månaderna lyckats nere antalet förfrågningar om UC till ett absolut minimum.

En annan anledning är att man vill kunna ta lån hos flera olika långivare utan att detta nödvändigtvis upptäcks vid en kreditupplysning (ingenting vi rekommenderar). En förfrågan om UC blir synlig direkt, men det tar ofta flera veckor, ibland upp till en månad eller mer, innan ett nytt lån blir synligt i en UC.

Korttidslån med betalningsanmärkning

Att ha en betalningsanmärkning är aldrig någonting positivt, men det betyder inte att det blir omöjligt att få ett korttidslån beviljat. Det finns idag ett stort antal långivare där man är välkommen att ansöka om korttidslån även om man skulle ha en eller två betalningsanmärkningar. Det viktiga är att det inte finns några obetalda skulder hos kronofogden.

En del av snabblånen du ser på vår hemsida är så kallade högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på www.hallakonsument.se.