En betalningsanmärkning är i många fall inget hinder för snabblån

Snabblån med betalningsanmärkning

Snabblån med betalningsanmärkning är idag fullt möjligt. Det finns flera långivare som accepterar betalningsanmärkningar. En viktig förutsättning för att kunna få ett snabblån beviljat är dock att det inte finns något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Populära snabblån som går att få trots tidigare betalningsanmärkningar

Har man åkt på en betalningsanmärkning blir det helt klart svårare att bli godkänt som låntagare, detta är viktigt att känna till. Hos t.ex flera av de stora bankerna kommer man direkt få avslag om kreditupplysningen visar att man har en anmärkning i registret. Betalningsanmärkningar är dock sällan ett stort hinder för att man ska bli beviljad ett snabblån, förutsatt att ekonomin i övrigt är bra.

Snabblån med betalningsanmärkning hos Ferratum

Hos Ferratum är du välkommen att ta snabblån även om du har en betalningsanmärkning i registret (Ferratum tillåter upp till 6 anmärkningar). Grundkraven för lån hos Ferratum är att man fyllt 21 år, att man har en deklarerad inkomst och att man inte dragit på sig nya betalningsanmärkningar under de senaste 6 månaderna.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är någonting man riskerar att få om man inte betalar sina fakturor i tid. Är man sen med en faktura är det vanligt att den går vidare till ett inkassoföretag.

Låter man bli att betala fakturan trots en flera uppmaningar från inkassoföretaget finns det stor risk att fakturan till slut hamnar hos kronofogdemyndigheten och då får man en betalningsanmärkning.

När en privatperson får en betalningsanmärkning finns den kvar i 3 år. Det är mycket vanligt att en anmärkning påverkar möjligheterna att teckna lån, abonnemang och hyreskontrakt.

En del av snabblånen du ser på vår hemsida är så kallade högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på www.hallakonsument.se.