Snabblån utan UC

Snabblån utan UC

Letar du snabblån utan UC? Det råder idag knappast någon brist på långivare på den svenska kreditmarknaden som beviljar snabblån utan UC. Alla långivare i Sverige är enligt lag skyldiga att ta en kreditupplysning innan ett nytt lån kan beviljas. Många långivare som fokuserar på snabblån vet dock att kreditupplysningar via UC kan göra det svårt för låntagare att i framtiden teckna andra lån och väljer därför att ta sin kreditupplysning via något annat upplysningföretag i stället.

Populära snabblån utan UC

Det finns idag ett tiotal långivare du kan vända dig till när du är på jakt efter ett snabblån utan kreditprövning via UC. Dessa långivare väljer att i stället ta sin kreditupplysning hos exempelvis Creditsafe eller Bisnode.

Snabblån utan UC hos Ferratum

Hos Ferratum kan du låna upp till 45000 kr utan UC och du kan få ditt lån utbetalt samma dag som du ansökt.

Hur ansöka om snabblån utan UC?

Det är otroligt enkelt att ansöka om snabblån utan UC. I de allra flesta fall ansöker du genom att fylla i en ansökan på långivarens hemsida. Detta tar max ett par minuter av din tid och du identifierar dig med hjälp av ditt bankID.

Ofta kan du räkna med snabbt besked och får du din ansökan beviljad behöver du sällan vänta länge innan utbetalningen kommer igång, därav namnet snabblån. Hos flera långivare får man idag svar direkt och pengarna på kontot inom 60 minuter.

Rent allmänt kan man säga att processen med ansökan inte skiljer sig nämnvärt från andra snabba lån på nätet, förutom det faktum att kreditupplysningen tas hos något annat upplysningsföretag än UC.

Varför ansöka om snabblån utan UC?

Varför har det på senare år blivit så populärt att ansöka om snabblån där det ej tas UC i samband med att ansökan behandlas? Innan vi går närmare in på detta ämne är det bra att känna till vad UC faktiskt är. UC är en förkortning som står för Upplysningscentralen. Det är sedan flera årtionden tillbaka Sveriges överlägset största kreditupplysningsföretag.

Alla långivare tar en kreditupplysning i samband med att en ansökan om lån behandlas. När man ansöker om privatlån är det mycket vanligt att kreditupplysningen tas hos UC. Samma gäller för bolån. När det är frågan om snabblån är det dock inte alls ovanligt att långivarna skippar UC och tar kreditupplysningen hos något annat upplysningsföretag.

Detta brukar vara mycket uppskattat eftersom flera UC, särskilt under en kort tidsperiod, kan ha en negativ inverkan på ens kreditvärdighet. Har man t.ex planer på att inom kort ansöka om ett bolån ser det ingen vidare ut i ansökan om UC-upplysningen visar att man nyligen ansökt om snabblån. Det kan hos banken väcka misstankar om att man lever över sina tillgångar eller att man har en tendens att vara vårdslös med sin ekonomi.

Samma gäller om man ska ansöka om lån där räntan och de övriga lånevillkoren sätts individuellt utifrån vad kreditupplysningen visar. Ser långivaren att man under årets gång dragit på sig ett stort antal UC-förfrågningar finns det stor risk att man får betala betydligt mer i ränta än den som lyckats hålla nere antalet UC-förfrågningar till ett absolut minimum.

Snabblån utan UC med betalningsanmärkningar

Går det att få snabblån utan UC med betalningsanmärkningar i registret? Många långivare som erbjuder snabblån utan UC accepterar även ansökanden med en eller flera betalningsanmärkningar.

Det viktiga är att den som ansöker inte har ett aktivt skuldsaldo hos kronofogden. Med ett aktivt skuldsaldo blir det mycket svårt, i princip omöjligt, att få ett snabblån beviljat. Detta oavsett om långivaren tar en UC eller inte i samband med ansökan.

Tänk på detta innan du bestämmer dig för att teckna ett snabblån utan UC

Snabblån där det inte tas UC har ofta en klart högre effektiv årsränta än t.ex privatlån. Av denna anledning är det bra att försöka välja en så kort lånetid som möjligt. Är du i behov av en lånetid på mer än ett 1 år är det i många fall bättre att i stället teckna ett privatlån även om det kan ta lite längre tid (ett par dagar extra) innan du får tillgång till pengarna.

En del av snabblånen du ser på vår hemsida är så kallade högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på www.hallakonsument.se.